Elk werk dat ik maak is een portret, want je kijkt naar een werk dat door mijn ogen is geschilderd en vult dat aan met je eigen blik. Zo ontstaat er een betekenisvolle conversatie tussen jou en mij.”

Dankzij de spontane toets van een potlood of pen, kan een portret direct en indringend worden weergegeven. De gelaatsuitdrukking van het model wordt zo gecapteerd op het moment van kijken, wat een intens resultaat teweegbrengt.
Zelfportret dat getekend is met mijn rechterhand
Zelfportret, getekend met mijn rechterhand
Portret van een oudere man
Zelfportret
Zelfportret dat getekend is met mijn rechterhand
Model
Model
Model
Het neertekenen van landschappen en natuurelementen berooft hen van hun context. Door ze in een wit kader te plaatsen, krijgen deze elementen een nieuwe betekenis en vertellen ze een eigen verhaal. De ruisende bomen en fluisterende windbries sijpelen zo het blad binnen en laten de toeschouwer kennis maken met een nieuw perspectief op de buitenwereld.
Plant
Plant
Plant
Plant
Plant
Plant
Plant
Plant

Ogen trekken aan en duwen weg. Het kijken naar een werk met als enige centrale element ogen die je aanstaren, creëert een doordringende en persoonlijke ervaring bij de toeschouwer. Niemand kijkt immers met dezelfde blik naar een schilderij. In het kijken naar ogen, wordt de eigen blik weerspiegeld en wordt een verhaal ontdekt. Er ontstaat een intieme ervaring van zelfreflectie waar geen ontsnappen aan mogelijk is. 

Zelfportret
De blik van een oudere vrouw